KANKERMONOLOGEN @ LINDA.tv

IMG_6368

Afgelopen zomer werd ik gevraagd om mee te werken aan de Kankermonologen. Een samenwerking tussen LINDA.tv en het KWF, naar aanleiding van de campagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’. KWF wil bewustwording en begrip creëren voor het feit dat kanker meer impact heeft dan over het algemeen wordt gedacht. De vraag luidde; Mogen we je thuis filmen en interviewen? Het antwoord; JA! En na die ja was er ook meteen de lichte paniek…ohw…een filmpje…op LINDA.tv…bewegend beeld (en vergeet niet de hel van het luisteren naar je eigen stem)…en dat iedereen dat gaat zien….brrr.

Kantar Public deed in opdracht van KWF, in 2016, onderzoek waaruit blijkt dat een overgrote meerderheid (86 procent) van de mensen die voor kanker zijn of worden behandeld, soms jaren later nog steeds last heeft van angst, vermoeidheid en/of relatieproblemen. Veel mensen praten er niet over omdat ze blij zijn dat ze er nog zijn en vooral niet willen klagen. Dit is de aanleiding geweest om de campagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’ op te zetten, en daar werk ik uiteraard graag aan mee.

Begin augustus ontving ik het LINDA.tv-team bij mij thuis, Mirella van Markus en televisiemaker Floortje van der Vlist. De eerste is presentatrice bij Hart van Nederland, ik kende en herkende haar natuurlijk niet (sorry, Mirella!). Korte babbel, koffie, zendertje om, en ACTIE. De dames zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, het loopt gesmeerd – rustig en relaxed. Dit zorgt er voor dat ik op een ontspannen manier mijn verhaal kan vertellen. De camera draait, ik vertel en Mirella stelt vragen. Het verhaal ontstaat spontaan, we volgen geen script en studeren niets in. Na een paar uur callen we het een wrap, bedank ik voor het fijne gesprek en ga ik verder met het vieren van de zomer.

Na lang wachten was ik eind oktober, met de vier andere vrouwen die meewerkten, te gast op het kantoor van KWF om (eindelijk!) de vijfdelige Kankermonologen-reeks te bekijken. Pittige verhalen, eerlijke verhalen, confronterende verhalen, met onderwerpen die voor (ex)-kankerpatiënten en hun omgeving zeer belangrijk en herkenbaar zijn. Het is een prachtige alleszeggende en niets verbloemende reeks geworden.

De sfeer in mijn Kankermonoloog is precies zoals ik die neer wilde zetten. Geen zielig verhaal, to the point, met een glimlach en als bonus een flinke bak herrie, mijn flinke bak herrie.

Alle Kankermonologen zijn hier te zien.

Fien, Kawita, Sophia en Iris, respect voor het delen van jullie verhaal.
Met dank aan Mirella van Markus, Floortje van der Vlist, KWF en LINDA.tv.

Soundtrack; Needles – System Of A Down    

Een gedachte over “KANKERMONOLOGEN @ LINDA.tv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s