Buy Less! Or Nothing! #maand10

img_4403

Begin april van het vorige jaar plaatste ik een oproep op mijn blog; koop vanaf 24 april een jaar lang geen nieuwe kleding (zie hier). Inmiddels hebben we er bijna 10 maanden opzitten.

Tot nu toe ging deze challenge me goed af. Lekker rustig ook om door de stad te lopen als je alle kledingzaken over kunt slaan. Maar nu begint het moeilijker te worden. In december heb ik in een opruimwoede een groot deel van mijn kledingkast weg gedaan. Daar door ontstond er een kleine panic attack toen het koude winterweer zich aankondigde. Veel dikke truien of broeken heb ik namelijk niet en mijn winterjas begint na drie jaar (dat dan weer wel) uit elkaar te vallen, de naden laten los en ik verlies iedere week een knoop. Kleding zo lang en/of vaak dragen dat de gaten er in vallen heeft ook wel iets.

In de vorige update gaf ik aan dat ik moeite heb met het vinden van schoenen. Nu ben ik tijdens de december-klusmaand zo slim geweest om de enige winterlaarzen die ik had te dragen. Deze zijn nu dus voorzien van witte verfspetters. TOP!

Qua kleding is het uiteraard mogelijk om alles tweedehands te kopen, maar ik heb gemerkt dat dat veel tijd en energie kost. Net niet mooi genoeg, de maat is niet goed of er zit wol in (JEUK!). Ik deed een paar aankopen via Marktplaats, dit waren uiteindelijk miskopen. Zonde!

Lees hier ervaringen van andere ‘geen-nieuwe-kleding-kopers’;

Zita;
Wij wonen nu al 6 weken midden in het centrum en mijn gezin koopt van alles in de sale. Ik heb alleen een truitje gekocht (niet tweedehands, gefaald dus) en een paar schoenen. Ik heb wel dingen gepast maar ben nu gewoon heel erg kritisch. Ik heb me, na deze ene keer zondigen, voorgenomen om niets meer te kopen tot eind april. Best lastig aangezien mijn zomerkleding tot die tijd in de opslag zit! Maar het gaat lukken. Ik heb namelijk nog steeds veel te veel kleding. Ik doe nu af en toe wat weg, omdat het echt oud is en ik een opgeruimde kast wil hebben. Dat voelt goed! Sommige kleding staat me niet meer omdat mijn figuur is veranderd, dus er valt vast nog wel iets te ruilen! Ik ben me wel vast aan het oriënteren: wat vind ik echt mooi en wil ik straks voor mezelf kopen? Dat is leuke voorpret! Bijzonder: toen ik dat truitje kocht werd mijn dochter heel kwaad, voor haar gevoel had ik al zo lang niks gekocht (ook niet op vakantie bijvoorbeeld) en dan nu ineens wel. Zo heeft het dus ook best impact op de familie.

Jessica;
Mijn laatste ervaringen die ik deelde zijn alweer heel wat maanden geleden. Ook ik heb bij deze challenge helaas moeten zondigen. Vorige zomer heb ik een nieuwe bikini moeten aanschaffen (die ik vervolgens vergat mee te nemen op vakantie, dus ik werd gelijk gestraft), ik heb 2 broeken gekocht en een paar nieuwe schoenen. Tweedehands broeken kopen zonder te passen vind ik erg lastig. De ene keer is een maat 36 goed en de andere keer een maat 40. Helaas zijn er niet veel betaalbare tweedehands adresjes in de buurt en heb ik niet de energie gehad om op pad te gaan. Ik wel wat tweedehands items gescoord via United Wardrobe. Daar ben ik toch wel fan van, al blijft het jammer dat je een kleine bemiddelingsbijdrage betaald. Andersom probeer ik zo ook van mijn eigen kleding af te komen, helaas met weinig succes. Maar vorige week heb ik dan toch mijn 1e item verkocht. Ik weet zeker dat ik na deze challenge nog steeds tweedehands zal blijven kopen met af en toe een mooi nieuw item.

We hebben nog 2 maanden te gaan en in april wil ik graag een kledingruil organiseren. Mocht je interesse hebben, laat het dan weten!

Soundtrack; Let the Groove Get In – Justin Timberlake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s