Revival 2017

img_42688

Daar zijn we weer, twothousandseventeen. De feestdagen zijn voorbij, ‘gewone’ leven is weer begonnen. Het kerstreces was fijn, maar te kort met een hoofdletter K. Vanaf oktober keek ik al uit naar die twee vrije weken. Niet te veel op de het programma, op de verjaardag van Doris en de Kerstdagen na.

De eerste week werd overschaduwd door de griep, en de tweede week is dan de tweede week waarin ik weer aan werk dacht en de verbouwing en het opruimen van de zolder terug kwamen. Er moest nog een kinderfeestje gevierd worden en ik kreeg een lekkere Zoladex-spuit. Voor ik het wist ging de wekker om 7 uur en zat ik weer op de fiets naar school en werk.

Ik had bedacht het nieuwe jaar uitgerust en fris te beginnen. Dat liep even anders, maar eigenlijk sluit dat wel aan bij mijn goede voornemens. Of eigenlijk goede voornemen. We beginnen een nieuw jaar massaal met een schone lei, stoppen met roken, minderen onze alcohol consumptie, mogen geen koekje meer bij de koffie, schrijven ons in bij de sportschool, gaan meer fruit en groenten eten of proberen eens een nieuw dieet uit.

Mijn streven is juist om mezelf meer te gunnen: mijn gezonde eetpatroon eens los te laten, op een doordeweekse avond af en toe wel een wijntje te drinken, geen strakke weekplanning te maken, meer op de bank te zitten om een boek te lezen of voor te lezen, me niet meer ergeren aan een rommelig huis, immuun worden voor werkdruk, accepteren dat ik af toe wat minder energie heb en dat dat niet erg is, minder op mijn telefoon te kijken (probeer het eens, gruwelijk moeilijk!), inzien dat niet alles een race tegen de klok is, maar rustig mijn huis schoon maken of een blog schrijven en de belangrijkste, tijd vrij maken voor de dingen die ik leuk vind en de mensen die ik lief heb.

Dat laatste is goed te combineren. Zo wil ik al jaren meer films zien, liefst in de bioscoop. Samen met vriendin H. heb ik sinds een week een Cineville-pas (met deze pas mag je onbeperkt naar de film bij de betere filmhuizen). De afstand tussen het huis van vriendin H. en mijn huis is in vogelvlucht 7 kilometer, maar we zien elkaar amper. Nu ‘moeten’ we in ieder geval 2 keer in de maand afspreken om een film te zien en bij te praten (liefst met wijn en coquilles). Win Win!

In een boek over het Deense hygge en waarom dit Denemarken tot het gelukkigste land ter wereld maakt, las ik dat hygge draait om een bepaalde sfeer en ervaring. Het gaat om het samenzijn met de mensen die jou een veilig en ontspannen gevoel geven. Waar het gaat om genieten van de kleine dingen, met elkaar of alleen. Een kopje gemberthee en de weekendkrant is voor mij een hygge-moment (een reep Toblerone zou het afmaken). Ik ga 2017 volstoppen met dit soort momenten. #uhoortvanmij

Soundtrack; The Revival – The Dear Hunter

4 gedachtes over “Revival 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s