Dank, Meneer de Saxofonist

img_40588

December is DRUK. Uiteraard hebben we allemaal te maken met sociale verplichtingen (familie, kerstborrels, wat gaan we doen met oud & nieuw?). Plus, mijn dochter is twee dagen voor kerst jarig; trakteren op school, verjaardagsfeestje, kadootjes kopen, etc.

Tel daar bij op, dat we het huis aan het verbouwen zijn (het begon met nieuwe plafonds en de eindstand is het aanpakken van het hele huis) en ik voor mijn werk een deel van de financiële administratie doe (er ligt nog genoeg administratieve rompslomp dat voor het einde van het jaar afgerond moet worden), dan kom ik op een lijf en hoofd dat vreselijk toe is aan VAKANTIE!

De afgelopen tijd ben ik dus verre van zennnnnn. Daar kwam nog bij dat ik gisteren Doris naar school wilde brengen en er achter kwam dat mijn fiets was gestolen. En ik wist eigenlijk ook niet meer of ik m’n fiets wel op slot had gezet. Verstrooide professor! Grrrrr…ik kon me niet inhouden en heb er redelijk wat fijne scheldwoorden uitgegooid (sorry, buurmeisje!). Gelukkig kon ik een fiets lenen van mijn lieve buurvrouw, zodat ik niet te ver achter raakte op mijn dagschema. Fietsen, fietsen, hup, opschieten, rennen, nu de klas in, dag Doris tot vanmiddag, fietsen, fietsen, weer een stoplicht op rood, de helling bij de CS-tunnel lijkt de Mont Ventoux wel.

En dan hoor ik in diezelfde CS-tunnel (met m’n tong op m’n knieën van het fietsen) de mooie klanken van de meneer die er bijna iedere ochtend mooie deuntjes op zijn saxofoon speelt. Normaal gesproken speelt hij Careless Whisper van George Michael, maar hij heeft zijn repertoire voor deze periode aangepast en speelt nu een kerstliedje. Iedere keer als ik door de CS-tunnel fiets word ik zo gegrepen door het spelen van deze meneer. Vanmorgen ook weer. Het zorgt er voor dat ik land. Ik ben een sucker voor de maand december, kerstbomen, lichtjes, liedjes, #neverenough. Alle Nootenbomen zijn erfelijk belast met het Kerst-virus. Maar er is natuurlijk geen reet aan (pardon my French) als je alleen maar op gaat in de drukte van deze maand.

Ik heb Meneer de Saxofonist nog nooit iets gegeven, maar volgende week ga ik hem bedanken met een kerstkaart en een bonus. It’s that time of the year!

Soundtrack; Have Yourself a Merry Little Christmas – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong

Een gedachte over “Dank, Meneer de Saxofonist

  1. Met een lach op m’n gezicht zit ik je verhaal te lezen en wat een waarheid zit er weer in én George Michael 😉 hahaha
    liefs van een Nootenboom met kerstvirus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s