KleineMeisjesVragen #3

img_39688

Zoals jullie (waarschijnlijk) weten, stond ik afgelopen oktober in het Pink Ribbon magazine met een interview en foto’s. Het was een mooie en bijzondere ervaring om aan deze uitgave mee te werken. Ik kreeg lieve en ontroerende reacties van familie, vrienden en onbekenden. Ook dochter Doris was onder de indruk.

Na de eerste blik in het magazine is haar reactie; “Mooie foto’s mama. Ik vind de eerste foto het beste. Op die andere sta je met je lijf een beetje raar.” JOE! Na de tweede keer kijken; “Ooooh, heb je trouwens ook over mij verteld. Dat je een kindje hebt? Staat mijn naam er in?” Als een bezetene struint ze de tekst af, op zoek naar haar naam. Ze kan inmiddels de rest van de tekst ook lezen, maar geloof niet dat ze daar het geduld voor heeft. Na de derde blik is haar reactie; “Maar mam, waarom sta jij eigenlijk in dat blaadje? Zijn al die mensen die er in staan ook ziek geweest?” En de laatste vraag; “Mag ik het mee naar school nemen?” Zoals ook alle knuffels, boeken en frutsels die nieuw zijn graag mee naar school worden genomen.

Superlief! Maar, nee, dat lijkt me geen goed plan. Waarom niet? Ik wil een juf en haar klas niet out of the blue confronteren met zo’n pittig onderwerp als borstkanker. Ik zeg dat ik er nog even over na moet denken.

Later in die week komt er een klasgenootje langs om de onderwerpkring (ja, dit is de nieuwe benaming voor de spreekbeurt) over katten voor te bereiden. Haar oog valt op het Pink Ribbon Magazine en ze vraagt meteen aan Doris waarom ik daar in sta. Doris verstijft en kijkt mij met een HELP-MAM blik aan. “Mag ik het vertellen? Of kan ik het beter niet zeggen?”; vraagt ze zenuwachtig. Uiteraard begint haar klasgenootje nu helemaal nieuwsgierig te worden. Vertel nou! Ik zeg Doris dat ze uiteraard mag vertellen waarom ik in dat tijdschrift sta. “Ja, mijn moeder was ziek, dat heet borstkanker en daarom staat ze in dat blaadje” zegt Doris monter. “Ohja, dat heeft de moeder van die-en-die ook. Leuke foto, hoor. Doris, weet je trouwens dat mijn kat echt heel erg op de Noorse Boskat lijkt?”, is de reactie van het klasgenootje. En zo keuvelen de twee weer verder over de verschillende kattensoorten. Niks pittigs aan. Point taken!

Soundtrack; This Is How We Do – Katy Perry
(Kabouter Plop en K3 hebben we kunnen weren. Katy Perry? Vooruit dan maar.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s