Oer Rotterdams – stichting Kanker Pleurt Op!

img_0700

Via social media, Instagram om precies te zijn, stuitte ik op een foto van een meisje dat een wit t-shirt droeg met daar op de tekst; Kanker, pleurt op! Ik vond het een GE-WEL-DIG plaatje! Het t-shirt blijkt een initiatief te zijn van de stichting Kanker Pleurt Op!

Oer Rotterdams en recht voor z’n raap. Grote bek, klein hartje… Dat is stichting Kanker Pleurt Op! Een in het leven geroepen initiatief om aandacht te vragen voor mensen in plaats van patiënten.

In samenwerking met Nultienkleding Rotterdam en het Ikazia Ziekenhuis is het label HOOP geboren. Voor het label gebruiken de oprichters van de stichting het handschrift van hun vader, die vorig jaar op veel te vroege leeftijd overleed aan de gevolgen van Non-Hodgkin.

“De opbrengst van de verkoop van de merchandise en acties gebruikt de stichting niet alleen voor onderzoek, maar juist ook voor het welzijn van mensen. Wij hopen dat door middel van onze merchandise mensen elkaar gaan aanspreken en in gesprek raken over kanker. Stichting Kanker Pleurt Op! is ontstaan door ervaringen met kanker, niet alleen door mensen die dichtbij ons stonden maar ook door om je heen te kijken en te luisteren. Het streven was en is om een product neer te zetten dat mensen triggert, maar vooral helpt om kanker bespreekbaar te maken, niet alleen voor patiënten  maar ook voor naasten.”; aldus de oprichters van de stichting.

Ik vind het een zeer mooi initiatief! Mocht je meer willen weten over stichting Kanker Pleurt Op! Of wil je graag iets van de merchandise aanschaffen kijk dan op hun website.

Soundtrack; Weary – Solange

huijskesfotografie_19092016_skpo_print_002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s