Buy Less! Or Nothing! #maand5

Begin april plaatste ik een oproep op mijn blog; koop vanaf 24 april een jaar lang geen nieuwe kleding (zie hier). Inmiddels hebben we er al 5 maanden opzitten.

Tijdens mijn vakantie heb ik heel veel opgeruimd (AGAIN!). Het lijkt of er geen einde komt aan de bergen met kleding. Ik koop bijna niets, het gaat voornamelijk om krijgertjes of om een stapel verloren kleertjes die ik op zolder vond. Een deel stopte ik in de recycle-bak en de rest probeer ik te verkopen via Marktplaats. Dit was ik al vanaf de eerste maand van plan, maar ik vind het nogal een gedoe; foto’s maken, advertentie uploaden, verzenden, etc. De items die er uitspringen verkocht ik snel, de rest blijft liggen. Nu ben ik bezig met het opzetten van een kledingruil.

Lees hier ervaringen van andere ‘geen-nieuwe-kleding-kopers’;

Zita
“Wij zitten in de aanloop naar een verhuizing en ik heb een shopper vol met kleding in de opslag staan, die ik of kan ruilen of doneer aan Goede Doelendag op school. Veel is al tweedehands (vintage stijl) dus niet waardevol genoeg voor Marktplaats, maar wel leuk!”

Sacha
“Ik heb alle kleding uit mijn kast de afgelopen maanden kritisch bekeken en alles waar ik niet meer happy mee was, heb ik geschonken aan het dorpshuis in mijn woonplaats waar een grote tweedehands markt werd georganiseerd. Dus ik ben super goed bezig! Ook al heb ik stiekem nog een paar dingen terug gehaald omdat ik ze gewoon toch niet kon missen. Erg! Als je dan ziet wat er na zo’n oproep voor tweehandsspullen allemaal binnen komt, poeh….echt letterlijk genoeg kleding om een heel dorp mee aan te kleden!”

Loes
“Ook wij zijn onderweg naar een verhuizing en sinds een week begonnen met uitpluizen van ons hele huis. Goede reden om mijn hele kledingkast eens uit te ruimen en uit te zoeken. Mijn collectie is heel erg klein, maar ik ruil graag.”

Mochten jullie geïnteresseerd zijn in een kledingruil, dan hoor ik dat graag. Ik heb twee grote tassen vol met kleding en schoenen staan, of het past me niet, of het past niet bij me, maar het is allemaal nog goed genoeg voor een tweede ronde. Leuk om te ruilen op een middag of avond. (Je mag dan ook meteen m’n halve zolder meenemen…)

Soundtrack; Everything She Wants – Wham!

Een gedachte over “Buy Less! Or Nothing! #maand5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s