Oosterse Groene Paprika Salade

img_33522

Mijn ouders hebben een grote moestuin, inclusief een kas. Dit jaar doet de groene paprika het erg goed en daar mag ik van mee profiteren. Paprika’s bevatten veel vitaminen A en C. Ik vind de groene paprika de minst lekkere, dus ben ik op zoek gegaan naar recepten. Met een paar kleine aanpassingen maakte ik deze oosterse groene paprika salade. Lekkah!

Ingrediënten;

  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • eventueel 1 theelepel geraspte gember

Snij de paprika’s en uitjes in ringen en bak deze 10 minuutjes met wat olie in een koekenpan. Snij de knoflook in plakjes en bak deze nog voor 5 minuutjes mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Maak in de tussentijd de dressing door 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel water en 1 theelepel sambal in een kommetje samen te voegen. Even goed door roeren. Schep de groenten op een bord en giet de dressing er over. KLAAR!

Soundtrack; Green Eyes – Erykah Badu

img_3351

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s