Buy Less! Or Nothing! #maand4

IMG_3023

Begin april plaatste ik een oproep op mijn blog; koop vanaf 24 april een jaar lang geen nieuwe kleding (zie hier). De 4e maand zit er inmiddels bijna op.

Ik was er al een beetje bang voor toen ik mijn kledingkast (hysterisch) screende op zomerse items. Drie weken kamperen in Zuid-Frankrijk, met temperaturen boven de 30 graden. Ik heb weinig zomerkleding, bijna geen jurkjes met korte mouwen of shirtjes. Daarnaast kwam ik er achter dat er best wel veel synthetisch spul in m’n kast hangt #warmzweetblegh. Ik moest m’n best doen om goede combinaties te maken (en me over mijn ik-vind-dat-ik-dikke-bovenarmen-heb-complex heen te zetten). Natuurlijk ben ik die weken goed doorgekomen, eigenlijk geen minuut over mijn garderobe nagedacht.

Eenmaal terug in Rotterdam ging ik naar een rommelmarkt op het Heemraadsplein. Ik was daar aan het einde van de middag en een dame die er tweedehandskleding verkocht wilde van haar spullen af. Oftewel; neem gratis mee! Graaien! Binnen no-time had ik mijn armen vol met kleding en schoenen. Ik heb uiteindelijk alles weer terug gelegd en rustig gekeken of er iets leuks tussen zat. Eindscore; een paar laarzen en twee zwarte truitjes. De rest (waarvan ik niet zeker wist of ik het zou gaan dragen) heb ik laten liggen.

IMG_30777

Lees hier ervaringen van andere ‘geen-nieuwe-kleding-kopers’;

Jessica;
“De laatste keer had ik nog een grote mond met ‘ik ga proberen zo min mogelijk kleding te kopen’. Ik ben er toch achter gekomen dat er wel wat ontbrak in m’n garderobe. Mijn lijf is wat veranderd na m’n zwangerschap en sommige dingen vind ik ook niet meer bij me passen nu ik moeder ben (wat je jezelf al niet wijs kan maken). Dus ik heb nu een stapel klaar liggen voor verkoop of ruil. En ik ben op zoek gegaan naar ‘nieuwe’ items. Geshopt op Marktplaats en United Wardrobe. Ook kocht ik een spijkerbroek bij de plaatselijke kringloop voor 1 euro. Nu moet ik mezelf weer in toom te houden, want dat 2e hands kopen is best verleidelijk.”

Loes;
“Schoenen! Daar heb ik heel veel moeite mee. Ben erg benieuwd of iemand daar tips voor heeft”.

Zita;
“Afgelopen zomervakantie vond ik het heel relaxed om nu eens niet voor kleding te shoppen en de rekken af te struinen. Dat gaf rust! Ik heb wel extra geïnvesteerd in mooie accessoires, die hopelijk heel lang mee zullen gaan: een dure zonnebril, een leren handtasje, een duurzame rugzak en… gympen. Die schoenen vond ik ook lastig, maar ik heb eerst twee paar andere gympen afgedragen (helemaal versleten, kapot echt) en weggedaan in de recycle bak. Daarom ben ik nu extra bij met mijn nieuwe paar. En verder draag ik alle mooie hakken, sandalen en klompjes die achterin de kast stonden, maar steeds werden vergeten!”

We gaan beginnen aan maand 5! To Be Continued!

Soundtrack; The Girl With Better Clothes – Crooked Man

4 gedachtes over “Buy Less! Or Nothing! #maand4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s