FotoShoot – Pink Ribbon Magazine 2016

IMG_27611

Tijdens mijn vakantie ontving ik een mail met de vraag of ik mee zou willen werken aan een artikel voor het Pink Ribbon Magazine 2016. Het magazine komt uit in oktober, de borstkankermaand. In het hele land vinden tijdens deze maand extra activiteiten plaats om aandacht te vragen voor borstkanker. In het magazine lees je persoonlijke verhalen, afgewisseld met de (harde) realiteit in feiten en cijfers. Het magazine laat de impact van borstkanker zien in woord en beeld. Natuurlijk wil ik daar graag aan meewerken!

Vers terug uit het Franse Rijk (met een gebruind hoofd), reis ik afgelopen maandag naar Amsterdam voor een fotoshoot en een interview. Ik heb van te voren mijn confectiemaat en schoenmaat door moeten geven, zodat de styliste  een aantal items voor me kon selecteren. Met gezonde spanning stap ik de studio binnen. Het blijkt er allemaal zeer professioneel aan toe te gaan. Het team bestaat uit een fotograaf, zijn assistent, een styliste, een visagiste en een journalist.

We beginnen met de styling. Er hangt een zwart jurkje voor me klaar, met een klokkende rok. Pfieuw…ik weet al meteen dat ik daar NIET in wil. Maar goed, ik trek het toch aan. Nee, niks voor mij. Daarna volgt een extreem strakke bloemetjesjurk…gaat het ook niet worden. Van het zwarte broekpak en de lichtroze pumps word ik wel blij. De keuze is gemaakt en ik ga meteen door naar de visagiste. Zelf smeer ik nooit zoveel make-up op m’n smoeltje, maar nu worden er minimaal 4 lagen op mijn gezicht aangebracht. Pancake 2.0!

Ik zie best op tegen de fotoshoot. Spannend, zo in de spotlights. Hoe moet ik gaan staan? Ziet het er niet raar uit? Ohja, buik inhouden! Maar na het checken van het licht, de laatste styling puntjes en het aanbrengen van NOG een laag poeder, is de fotograaf binnen 5 minuten klaar. Het gaat er zeer relaxed aan toe. Ook het interview. In de trein terug kijk ik nog even in mijn spiegeltje. SCHRIK! Snel de zonnebril op en thuis schrobben. Mooie ervaring rijker, benieuwd naar het eindresultaat! Keep you posted!

Soundtrack; St. Alfonzo’s Pancake Breakfast – Frank Zappa

 

5 gedachtes over “FotoShoot – Pink Ribbon Magazine 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s