Buy Less! Or Nothing! #maand2

IMG_23688

Begin april plaatste ik een oproep op mijn blog; koop vanaf 24 april een jaar lang geen nieuwe kleding (zie hier). Maand 2 zit er inmiddels op. En die was pittig!

Het was een zeer drukke maand, waarin ik veel moest werken en daarnaast een festivalopening had. Ik mocht daar meer dan 700 mensen ontvangen. Plus, de overige 4 festivaldagen wilde ik er natuurlijk ook nog een beetje leuk bijlopen. Een blik in mijn kledingkast zorgt voor lichte paniek. Er hangt genoeg, maar door de nieuwe injecties ben ik wat kilootjes aangekomen. Daardoor vallen er al een aantal items af. Toch maar even langs de second hand adresjes in Rotterdam. Mwah, mwah, daar vond ik een leuk zomers jumpsuitje, maar dat is meer voor in het park of op de camping.

Uiteindelijk heb ik toch gewoon mijn good-old polkadot jurkje aangetrokken voor de opening en de rest van de week maakte ik een keuze uit weinig gedragen items uit mijn kledingkast. Dat ging natuurlijk prima, maar ik moet de volgende keer toch wat eerder beginnen met de voorbereiding. Be prepared! Leerde ik van mijn collega-vriendin. Zij maakt ver van te voren setjes voor iedere dag. Strak plan!

Lees hier ervaringen van andere ‘geen-nieuwe-kleding-kopers’;

Sacha;
“Ik ben creatief geweest en heb een t-shirt dat mijn broertje niet meer paste, gepimpt!”

Zita;
“Ik had ook een event vorige week waarbij ik het podium op moest om te presenteren (overdag én ’s avonds, dus 2 stijlen). Ik ben toen een avond van tevoren goed door mijn kast gegaan. Uiteindelijk werd het een mooie vintage jurk die ik pas 1 keer had gedragen met een nieuwer vestje erbij. Het kostte meer tijd en afstemming dan ‘even iets nieuws halen en je daar direct zeker bij voelen’; maar ik zag er stralend uit en ik ben blij dat mijn kledingstapel niet is uitgebreid!”

Jan;
“Broeken kopen is lastig, de vintage stores zijn voor mannen een hel, niks te vinden! Maar, op de markt kocht ik bij een kraam 5 tweedehands shirts voor 25 euro. En ik heb me eindelijk uitgeschreven bij Zalando.”

Loes;
“Ik dacht dat ik het niet zo moeilijk zou vinden. Toch had ik het ook moeilijk, voornamelijk met het gala dat ik had. Lang gezocht bij verschillende tweedehands winkels en uiteindelijk nog eens goed door m’n kast gegaan. Had nog kleding liggen waar ik na mijn zwangerschap niet meer in kon. Nu weer wel, en in combi met een leuke vintage blouse toch uiteindelijk mijn outfit bij elkaar gevonden.”

Op naar maand 3! Tot laterrrrrrr!

Soundtrack; Dress You Up – Madonna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s