Wortel en Rode Ui Pickles

IMG_2312

Zelf pickles maken, oftewel tafelzuur, is heel eenvoudig. Pickles maak je door verschillende groenten in te leggen in zuur. Vooral lekker bij gerechten met rijst of op een boterham met kaas. Je kunt er verschillende groenten voor gebruiken, handig voor het verwerken van restjes.

Ingrediënten;

  • 1 winterpeen
  • 3 rode uien
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel zout

Breng een halve liter water, met het azijn en de komijnzaadjes aan de kook. Voeg de knoflook en het zout toe en laat 5 minuten pruttelen (nadeel is dat je huis bij dit onderdeel naar zweetsokken gaat ruiken!). Haal daarna de pan van het vuur en laat afkoelen.

Snij de wortel en uien in dunne plakjes en doe in een grote pot (500 ml). Schenk de afgekoelde vloeistof over de groenten, vul de pot zo vol mogelijk en draai dicht. Laat dit minimaal een week ‘pickelen’ buiten de koelkast (langer is nog beter). Na openen in de koelkast bewaren.

Soundtrack; Sour Times – Portishead

IMG_23133

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s