F the C – Behind the Scenes #2

IMG_23144

Energie en dan met name de hoeveelheid energie die ik heb blijft een grote rol spelen in mijn dagelijks leven. Ik heb net de festivalweek achter de rug, 7 dagen keihard werken. Het zijn werkdagen van 9.00 uur tot 23.00 uur. Om na zo’n dag focus en hectiek meteen naar huis te gaan is niet fijn. Dus, vaak drink ik daarna nog iets. Uiteraard is het dan gezellig en dat maakt het extra lastig om als één van de eerste af te taaien. Toch moet ik het doen, anders kan ik die week niet volmaken. Oh zo verstandig, maar ook oh zo saai.

Ik kan af en toe doorslaan in de focus op mijn energie. Het is een erfenis uit de periode dat ik er weinig van had. Ik ben vooraf al bang dat ik het niet ga volhouden, dus neem ik alvast voorzorgsmaatregelen. Dit uit zich in zeer gezond eten, vroeg naar bed, werk doseren, rustige weekenden, weinig sociale afspraken plannen en continue stil staan bij mijn energielevel (Ja! Dat is pas vermoeiend!). Ieder ‘extraatje’ dat ik onderneem buiten mijn werk en mijn gezin weeg ik af.

Het is nu eenmaal zo dat chemokuren je energie aantasten. Dit is niet meteen weg, zodra je klaar bent met ‘kuren’. De chemo-stoffen zijn pas na 5 jaar niet meer terug te vinden in je bloed. En dan slik ik (en vele anderen) ook nu nog extra medicijnen. Soms weet ik niet waar de vermoeidheid of het ‘zware’ hoofd vandaan komt. Is het een gevolg van de behandelingen? Van de medicijnen die ik nu neem? Is het de overgang? Is het de leeftijd? Of heb ik het gewoon te druk gemaakt voor mezelf?

Rustig aan doen valt me iedere keer zwaar. Ik vind het vreselijk…komt ie weer…saai. Ik wil gewoon ‘mee’ doen. Niet nadenken over de gevolgen van een avondje laat naar bed of een extra alcoholische versnapering. De dagelijkse bezigheden gaan automatisch door, maar sociale afspraken of sporten vallen al snel af. Ik ga proberen of ik die focus kan verleggen naar -energie krijgen van-, in plaats van -dit kost me te veel energie-.

De laatste avond van het festival ben ik daar maar eens mee begonnen. Ik heb WEL dat extra biertje gedronken, ik heb WEL lang op de dansvloer gestaan en ik heb het WEL licht zien worden! Ok, de dag daarna was een pittige, maar ik had het niet willen missen. Moe, maar voldaan. Note to self; niet al te vaak naar dat stemmetje in mijn hoofd luisteren en de leuke dingen juist WEL doen (ohja…en MEER BIER drinken!).

Soundtrack; T…… & Beer – Frank Zappa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s