Hoeveel heggenblaadjes ik beschreef voor ik viel voor de leegte – Kellie Smits

IMG_2280

Kellie en ik leerden elkaar kennen in juni 2014. Ik was bijna klaar met alle behandelingen, Kellie had net de diagnose borstkanker gekregen en stond aan het begin van het ‘avontuur’. We mailden over het ziek zijn, maar ook over een praktisch dingetje, namelijk mijn hoedje. Ik stuurde wat foto’s en we maakten een afspraak, zodat ik haar mijn hoedje zou kunnen geven. Ik had deze niet meer nodig en vond het een mooi idee om er iemand anders ‘blij’ mee te maken. Helaas is er van afspreken, door allerlei omstandigheden, nooit iets gekomen. Tot vorige week, dus 2 jaar later.

We liepen elkaar tegen het lijf op een festival en herkenden elkaar meteen. Geen ongemakkelijk sociaal praatje, maar meteen to the point, eerlijk. Hoe gaat het? Met mij gaat het redelijk goed, op wat energie-probleempjes na. Helaas heeft Kellie een ander bericht. Zij heeft begin 2016 het nieuws te horen gekregen dat de borstkanker is uitgezaaid. Ze is weer met chemokuren begonnen en langzaam haar emmerlijst aan het afwerken. Daar staat onder andere het publiceren van een selectie van haar gedichten op.

In samenwerking met de vormgevers van 75B heeft ze een prachtige bundel gemaakt, genaamd Hoeveel heggenblaadjes ik beschreef voor ik viel voor de leegte. Vol trots vertelt ze over de bundel, dat ze al heel lang schrijft, dat ze zich nu pas realiseert dat mensen haar werk gaan lezen, dat ze hoopt dat de verkoop op gang komt. Geweldig te zien, dat naast het ellendige nieuws, het creatieve leven voor haar door gaat. Dat ze nadenkt over de kleur roze van de kaft van de bundel, waar ze nog niet helemaal tevreden over is. En dat alle opbrengsten van deze bundel worden gedoneerd aan borstkankeronderzoek. Ze steekt haar hoofd boven het maaiveld in een moeilijke onzekere tijd en daar heb ik zeer veel respect voor!

Steun Kellie en het goede doel en bestel de bundel hier!

Soundtrack; The Dancer – PJ Harvey

IMG_2279

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s