Buy Less Or Nothing – Kastopruiming

IMG_21222

Zoals jullie vast niet is ontgaan ga ik een jaar lang geen nieuwe kleding (en schoenen) kopen. Het is daarom goed om te weten wat er in mijn kast hangt, zodat ik de ochtendstress van wat-moet-ik-nu-in-godsnaam-weer-aantrekken kan voorkomen. En zo ben ik dus eerst begonnen met het boeltje op te ruimen en te sorteren.

Maak stapeltjes
Eerste gooide ik al mijn kleding op een grote stapel, inclusief jassen, sjaaltjes, panty’s etc. Ik haalde kleding uit mijn kast, van zolder en van de kapstok. Daarna ging ik op items sorteren. Blousjes bij de blousjes, broeken bij de broeken, enz. Ik dacht dat mijn kledingvoorraad niet extreem groot was…think again.

Past het niet? WEG! 
Ik heb tijdens het opruimen / uitzoeken ieder kledingstuk aangetrokken. Soms werd ik verrast en soms frustreerde het. Er ontstond namelijk een redelijke stapel met kleding die ik niet meer paste (of to be honest, nooit heb gepast). Zo jammer, want er zitten een aantal hele mooie items bij. Deze heb ik uiteraard niet weggegooid, maar ik heb ze wel uit mijn kledingkast gehaald. Ze staan nu in twee grote tassen op zolder, te wachten op een nieuwe eigenaar. Ik hoop er tijdens een kledingruil iemand anders blij mee te maken.

Break it up
Je hoeft niet alles in één dag op te ruimen. Meestal ga je namelijk als een malle door alle kleding heen en gooi je dingen te rigoureus weg…dat doe ik tenminste. Ik heb eerst de stapeltjes gemaakt en ben de volgende dag verder gegaan. Kopje koffie en een muziekje er bij. Eigenlijk is het dan een heel relaxed klusje. Schoenen weggooien vond ik het meest lastige. Witte laarzen die van mijn oma zijn geweest, laarzen die ik kocht na mijn laatste chemokuur (en helemaal heb afgedragen) en een paar veel te kleine Nikes. Maar goed, allemaal schoenen die ik niet meer ga dragen, dus mogen ze weg.

Het eindresultaat is een kast met kleding en schoenen die ik echt mooi vind. Allemaal items die ik zeker ga dragen, waar ik mijn buik niet voor hoef in te houden (dat is toch een ellende!) of waar ik geen blaren van op mijn voeten krijg.

Soundtrack; In The Closet – Michael Jackson

Een gedachte over “Buy Less Or Nothing – Kastopruiming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s