Soep van geroosterde Snoeptomaatjes

IMG_20255

Op de markt koop ik vaak een kilo snoeptomaatjes. Lekker in een salade en makkelijk mee te nemen naar werk of school. Nu is een kilo erg veel, dus maakte ik er laatst soep van. Door de tomaatjes eerst te grillen krijgt de soep een stevigere smaak. Verrassend goed!

Ingrediënten;

  • halve kilo snoeptomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillonblokje

Was de snoeptomaatjes. Droog ze af en leg ze in een ovenschaal, besprenkel met de Italiaanse kruidenmix en de olijfolie en zet voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Voeg na 15 minuten de teentjes knoflook toe. Laat daarna even afkoelen.

Pak een pan en verwarm er 0,5 liter water in. Voeg de tomaatjes, de knoflook en een bouillonblokje toe. Laat 20 minuutjes pruttelen en haal dan van het vuur. Maak er een glad mengsel van met een staafmixer en haal het eventueel nog een keer door een zeef. Je kunt de soep warm of koud eten.

Soundtrack; Just Squeeze Me – Ella Fitzgerald

IMG_20266

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s