Here Comes The SUN & Zonnebrandcrème

IMG_21000

JA, het beloofd een heel zonnig weekend te worden! Voor mij betekent dat meteen in de weer met zonnebrandcrème. Sinds mijn operatie moet ik mijn rechterarm  goed beschermen tegen de zon. Ik heb dus altijd zonnebrandcrème in mijn tas en als de zon fel is smeer ik de hele dag door.

Misschien wel de grootste fabel over zonnebrandcrème is dat je er niet bruin van zou worden. Ook met een zonnebrandcrème krijgt je huid een kleurtje. Er zijn eigenlijk alleen maar redenen om WEL zonnebrandcrème te gebruiken. Je verbrandt niet, dus je wordt bruin in plaats van rood, je huid veroudert minder snel, de kans op pigmentvlekken is veel kleiner en UV straling heeft minder kans om je huid te beschadigen.

Wat veel mensen niet weten is dat de werking van SPF’s niet heel ver bij elkaar vandaan ligt. SPF 15 geeft een bescherming van 93%, SPF30 biedt 97% bescherming en SPF 50 kan een bescherming bieden van 98%. De prijs van een flesje SPF 50 zonnebrandcrème ligt echter veel hoger dan die van SPF 30. Volgens mijn fysio is het echt niet nodig om SPF 50 te gebruiken, mits je een tocht door de woestijn maakt of een baby bent. Ze gaf me nog een paar tips;

  • Breng de zonnebrandcrème op tijd aan, dus minimaal een half uur voordat je de zon in gaat en smeer royaal. Een richtlijn is om dit om de twee uur te herhalen.
  • Op het strand verbrand je sneller, doordat het water en het zand de UV-stralen reflecteren. Hier moet je je op een zonnige dag vaker insmeren.
  • Op zonnebrandcrème staat gewoon een houdbaarheidsdatum. Voor zonnebrand geldt dat je ‘m twee jaar probleemloos kunt smeren. Heb je een hele gevoelige huid? Neem dan het zekere voor het onzekere en koop een nieuw flesje.
  • Ik zeul mijn je flesje zonnebrandcrème in de warme zomermaanden overal mee naartoe. Naar het zwembad, het park en naar de stad. Maar let er wel op dat je ‘m zo koel en droog mogelijk bewaart om de werking te behouden. Je kunt het flesje bijvoorbeeld in een handdoek rollen of bewaar ‘m in een koeltas.

Soundtrack; Here Comes The Sun – The Beatles (FIJN ZONNIG WEEKEND!)

IMG_21011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s