Pass that Dutch # 13 – 5 x Eten tegen stress

IMG_19122

Op mijn werk is het op dit moment druk. Niet een beetje druk, maar heel erg druk. Veel werken betekend veel achter de computer, een gespannen houding en een overvol hoofd. Normaal gesproken stampte ik altijd vrolijk (en eigenwijs) dagen en nachten door. Nu merk ik dat ik af en toe een stapje terug moet doen om te ‘herstellen’. Stiekem vind ik dat onuitstaanbaar, maar goed, ik zorg er voor dat ik voldoende slaap, in beweging blijf en extra op mijn voeding let.

Dat het niet verstandig is om in drukke tijden 10 bakken koffie op een dag te drinken, lijkt me duidelijk. Maar wat is dan wel verstandig? Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je helpen om bijvoorbeeld het stresshormoon (cortisol) te verminderen. Ik heb 5 producten uitgezocht, die makkelijk verkrijgbaar zijn en die je zo achter de computer kunt weg ‘koppen’. Komen ze;

1.  Omega 3
Aardbeien, frambozen en walnoten bevatten 0mega-3. Dit mineraal helpt onder andere de productie van het stresshormoon te verminderen en staat ook bekend als een natuurlijke antidepressiva.

2. Avocado
Ben je gespannen, dan verbruikt je lichaam meer magnesium. Dit mineraal zorgt er voor dat in stressvolle situaties je spieren en zenuwen ontspannen. Langdurige stress? Dan kun je last krijgen van een gebrek aan magnesium. Avocado zit boordevol magnesium en is lekker op brood, in een salade of door een smoothie (al denkt mijn dochter daar anders over).

3. Citrusvruchten
In stressvolle situaties verbruik je meer vitamine C. Vitamine C kan er voor zorgen dat de hoeveelheid cortisol in je lichaam na stress sneller vermindert en helpt je weerstand op peil te houden. Drink verse sinaasappelsap of pers een halve citroen uit en voeg dit toe aan je kop thee.

4. Pure chocolade
Meer stress, betekend meer trek in zoetigheid. Probeer voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte te kiezen. Cacaorijke chocolade bevordert je weerstand, werkt bloeddrukverlagend en het zorgt voor een ‘happy’ gevoel (sorrry, maar een Toblerone-reep maakt mij ook heel erg ‘happy’).

5. Groene thee
Ook het drinken van groene thee is bevorderlijk voor het verlagen van je stressniveau. Het bevat allerlei stoffen met lastige namen, zoals polyfenolen en flavonoïden. Groene thee, overal goed voor.

Soundtrack; Relax – Frankie Goes To Hollywood

IMG_1913

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s