Buy Less! Or Nothing! #maand 1

IMG_18433
Begin april plaatste ik een oproep op mijn blog; koop een jaar lang geen nieuwe kleding (zie hier). Ik heb daar enorm veel positieve reacties op gekregen en er hebben zich zelfs mensen aangesloten. Leuk! Vanaf 24 april zijn we begonnen. Lees hier het verslag van de eerste maand.

Vanaf het moment dat ik het idee kreeg om een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen, heb ik niets nieuws meer gekocht. Ik wilde al een tijdje al mijn kleding uitzoeken. Daar is het nu eindelijk van gekomen. Ik heb mijn kasten leeggehaald en alles op een hoop gegooid. Daarna ben ik stapels gaan maken;
– draag ik nooit-stapel
– dit is kapot-stapel
– mooi, maar te klein-stapel
– favorieten-stapel

– later voor Doris-stapel

Al deze stapels maakten het uitzoeken, weggooien en apart houden heel makkelijk. Mijn favoriete items hangen netjes in mijn kast, de kapotte kleding heb ik weggegooid en ik heb 2 tassen kunnen vullen voor een kledingruil. Daarnaast kwam ik items tegen die ik al jaren niet had gedragen. Toch maar weer eens proberen en dan krijg je deze reacties; “Heb je een nieuwe broek? Mooi!” of “Wat een leuk truitje! Waar heb je dat gekocht?”

En de aankopen? In Berlijn kocht ik een prachtige tweedehands blouse en bij de Rotterdamse Piekfijn een vest en een shirtje (voor 5 euro!), uiteraard ook tweedehands.

Lees hier nog meer ervaringen!

Loes;
Eerste kleding aankoop deed ik tijdens een vintage kilo sale gehouden in Electron in Breda. Eigenlijk ga ik daar gewoon altijd heen voor kleding en zo ook nu. Geslaagd voor een mooie als nieuwe broek. En een paar 2de hands bootschoenen.

Zita;
De kledingkast is opgeruimd dus er staat een tas klaar voor de ruil. Verder heb ik zin in de zomer – vooral om de leuke items nu eens écht te gaan dragen in plaats van dat ze ondersneeuwen in een berg textiel. Op Koningsdag heb ik een leuk tweedehands shirtje voor mezelf gekocht, toch weer een nieuwe toevoeging.

Lisette;
Mijn collega had nieuwe sneakers gekocht, maar iets te klein. Na één keer dragen had ze last van haar grote teen aan haar linkervoet. Aangezien ik het mooie sneakers vind en de maat goed is, heb ik ze overgenomen min 20 euro van de nieuw prijs

Jessica;
Om spulletjes te kopen, ook bij 2e hands, heb je geld nodig. Ik belicht dus even de andere kant, namelijk waar kan ik mijn eigen kleding en schoenen kwijt. Ik ben erachter gekomen dat good old Marktplaats nog steeds werkt.

Op naar maand 2! We’ll keep you posted!

Soundtrack; Wanna Be Startin’ Somethin’ – Michael Jackson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s