Pass that Dutch # 12 – HEAR

IMG_17875

HEAR is een (gratis) app die het mogelijk maakt om op een unieke manier naar het geluid van de wereld om je heen te luisteren.

Hoe werkt het?
HEAR app werkt heel simpel: je plugt je hoofdtelefoon of oortjes in en start de app. Met de 7 filters pas je het geluid van de ‘buitenwereld’ aan. Je kunt uit deze filters kiezen;

SUPER HEAR – versterkt de details in geluid
AUTO VOLUME – dempt het geluid op de achtergrond
RELAX – harmonisch geluid
HAPPY – psychedelische gelukstrip
TALK – vervormt saaie stemmen in je omgeving
OFFICE – helpt bij focussen en concentratie
SLEEP – laat je snel in een diepe slaap vallen.

HEAR filtert de akoestische omgeving, haalt harde geluiden weg en verandert stressvol geluid in harmonisch geluid. Dat klinkt natuurlijk best vaag, zeker als je daar de beloftes van de filters nog naast legt. Harmonisch geluid? Psychedelische gelukstrip? Ik was redelijk sceptisch toen ik de app voor het eerst ging gebruiken. Inmiddels heb ik 3 filters uitgeprobeerd.

Ten eerste de OFFICE filter, deze werkte voor mij erg goed (je moet het wel even de tijd geven!). Het geluid dat je hoort is niet te omschrijven. Het klinkt als wind in een microfoon, maar dan zacht, met een echo. Lekker wazig! Om heel eerlijk te zijn, na een minuut wilde ik de app uitzetten. Ik heb toch nog even volgehouden en je raakt inderdaad na een aantal minuten in een supergeconcentreerde werkmodus. Nu gebruik ik dit regelmatig op mijn werk.

Ten tweede de SLEEP filter, dit werkt hetzelfde als een meditatie. Door de focus op het geluid laat je langzaam al het andere los en val je rustiger in slaap.

Ten derde probeerde ik de HAPPY filter uit. Psychedelisch is het zeker, het vertraagd al het externe geluid. Ik vond het redelijk irritant, voor mij zeker geen gelukstrip.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze app vinden! HEAR is hier te dowloaden.

Soundtrack; Psychodelic Haze – Melvins

IMG_17866

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s