Teken de Petitie! – Minder kopzorgen bij kanker

banner-innerImg1

Ziek zijn kost geld. De behandelingen in het ziekenhuis krijg je vergoed, maar het gehele revalidatietraject blijft qua vergoedingen achter. Dat voelt als een trap na. Je bent al ziek (geweest) en nu mag je er financieel ook nog op inleveren.

Het eigen risico gaat er ieder jaar helemaal doorheen, voornamelijk door medicijngebruik. Net voordat ik de diagnose borstkanker kreeg had ik een vrijwillig hoog eigen risico afgesloten, want ik was toch nooooit ziek. Foute bingo! Er zijn veel kosten die niet in de basisverzekering zitten, zoals fysiotherapie (de eerste 20 behandelingen zijn altijd voor eigen rekening), hulpmiddelen (zoals een korset en drukverband) en voor een nieuwe BH mag ik zo’n 70 euro afrekenen.

Heb je eenmaal kanker (gehad)? Dan is het haast onmogelijk om bij een zorgmaatschappij een aanvullende verzekering af te sluiten (voor het afsluiten van een hypotheek kom je al helemaal niet meer in aanmerking). Oneerlijk!

To the point! Veel mensen hebben na de diagnose kanker psychosociale zorg nodig. Psychosociale zorg is vooral gericht op het behandelen van psychische problemen. Het krijgen van kanker is zo’n stressvolle gebeurtenis. Als gevolg van de ziekte en behandeling kunnen mensen naast lichamelijke problemen ook angstig, vermoeid of somber worden. Ook problemen op het gebied van relaties en werk komen vaak voor.

DAAROM hebben mensen met kanker én hun naasten keihard goede zorg nodig. DAAROM moet de psychosociale zorg vergoed worden uit de basisverzekering (wat nu niet het geval is!). DAAROM is deze zorg, net zoals de behandeling van kanker, onmisbaar om door te kunnen gaan, weer te gaan werken en het leven opnieuw op te pakken.

Teken HIER de petitie en help mee om psychosociale zorg vergoed te krijgen.

De petitie wordt 7 juni aangeboden aan de Tweede Kamer en op 15 juni aan minister Schippers van Volksgezondheid.

Soundtrack; People Help the People – Birdy

3 gedachtes over “Teken de Petitie! – Minder kopzorgen bij kanker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s