Bananencake met Cacao Nibs

FullSizeRender1001

In Berlijn kocht ik bij een chocoladewinkeltje, aan de overkant van ons appartement, een zakje met cacao nibs. De jongeman die ons hielp was über cute en nam serieus 5 minuten de tijd om heel netjes 8 bonbons in een doosje te stoppen. Goed, dat terzijde.

Cacao nibs zijn simpelweg een vorm van rauwe cacao. Het zijn kleine brokjes, ongeveer even groot als hagelslag. Ik dacht ze lekker uit het vuistje weg te knabbelen. NIET DOEN! Heel erg bitter, super smerig! In deze bananencake zorgen ze voor een subtiele cacaosmaak en dat is WEL lekker.

Ingrediënten;

  • 3 rijpe bananen
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 2 eieren
  • 150 gram meel (ik gebruikte amandelmeel)
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing

Laat de gedroogde abrikozen een uur wellen in een bakje met water. Doe dit voor dat je het beslag gaat maken. Voeg alle ingrediënten bij elkaar (ook de abrikozen) in de blender of pureer het met een staafmixer. Maak er een glad beslag van en roer er als laatste de cacao nibs doorheen. Giet het beslag in een cakevorm en zet voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ready Steady…EAT!

Soundtrack; Bitter Sweet Symphony – The Verve

FullSizeRender2001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s