With Love From Me To You

IMG_1642

Ten eerste leerde ik een hele hoop praktische dingen van mijn moeder. “Doe je hemd in je broek!”, roept ze al mijn hele leven. Dat heeft er voor gezorgd dat ik EN altijd een hemdje draag EN het altijd tot ver in mijn onderbroek stop. Charming!

Wat heb ik van haar ‘geërfd’? De pre-vakantie-stress, de extreme drang tot opruimen en de vergeetachtigheid. Die twee laatste zijn een goede combi, als een bezetene opruimen en dan uiteindelijk niet meer weten waar je het hebt opgeborgen. Leuk voor je ‘huisgenoten’.

Wat ik vooral van haar leerde is dat het belangrijk is om het goed te hebben MET elkaar en te luisteren NAAR elkaar. Om niet meteen te oordelen, maar te accepteren dat iedereen zijn best doet om er iets moois van te maken. En dat je met liefde veel meer bereikt dan met afgunst.

Ik vond het lastig om op mijn 19e naar Rotterdam te vertrekken. Natuurlijk was het op dat moment een zeer welkom avontuur, maar het was toch ook ver weg van dat warme Brabantse huis. Het duurde lang voor dat ik mij kon overgeven aan mijn Rotterdamse leven. Langzaam maar zeker ging het ritme toch van ieder weekend met de bus naar ‘huis’, naar 2 à 3 keer in de maand. Hier kwam verandering in toen Doris werd geboren. Een eerste kleinkind, en dus voor het eerst oma, zorgde voor extra veel bezoekjes. Jullie weten misschien hoe hysterisch dat is, weinig oog voor de kinderen, alle aandacht naar de kleinkinderen (het zij jullie vergeven, oma’s!).

En toen? Toen werd ik ziek en had ik mijn mama in één klap weer heel hard nodig. Zij heeft voor me gezorgd, zij heeft me gesteund op de momenten dat het wat minder ging, zij heeft me geholpen met Doris en het allerbelangrijkste zij heeft de moed en positiviteit er in gehouden. Voor mij en voor zichzelf.

With love from me to you, lief moedertje.

Soundtrack; From Me To You – Ane Brun 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s