Into the Wild – De Speeldernis

WBMM5476

Gisteren ging ik met Doris en een vriendinnetje naar de Speeldernis. Dit is een natuurspeeltuin naast dierentuin Blijdorp (Rotterdamse lezers kennen het vast). Het is er een paradijs voor kinderen! Ze kunnen er in bomen klimmen, verstoppertje spelen, dammen bouwen en er heel erg vies worden. Vooral op mooie dagen is het er goed toeven. Bij een klein zonnetje kan, door de beschutte ligging van de speeltuin, al snel de zwembroek of bikini aan om in de watertjes te spelen en te zwemmen. En last but not least, je kunt er een geweldig moddergevecht houden…gelukkig staat er ook een douche op het terrein.

De Speeldernis wordt omringd door kleine watertjes en een waterval. Het terrein bestaat uit twee delen. Het voorterrein is speciaal voor kleine kindjes. Er is een fontein met water en zand om mee te bouwen en te spetteren. Het water is niet diep en de hoogteverschillen zijn klein. Wilgenhutjes en een speelhuisje kunnen gebruikt worden als verstopplek. Daarnaast is er een kleuterbos met een glijbaantje en zijn er overal boomstammen om op te klimmen.

Het achter terrein is voor iedereen vanaf 7 jaar met een zwemdiploma. Rond de centrale open picknickplek, met een grote vuurplaats, is er een avontuurlijk speellandschap. Er zijn bosjes, heuvels, water met eilandjes, moeras, sluipdoor-kruipdoor paadjes en plekken om te verdwijnen en boven alles uit te kijken.

UKFM6176

Voor ouders is de speeltuin ook een fijne plek. Het is er een stuk rustiger dan in een zwembad, dus je kunt er zonder al te veel gegil om je heen de krant of een boekje lezen. Op het terrein staan op een aantal plekken picknicktafels en banken. En er is een kleine kiosk waar ze ijsjes, koeken, koffie en thee verkopen. Allemaal biologisch. Uiteraard mag je ook je eigen eten en drinken meenemen.

De entreeprijs bedraagt €1,- voor kinderen en €2,- voor volwassenen. Bijna voor niets! En een fijne bijkomstigheid is dat ‘de moddermonsters’ binnen no-time slapen aan het einde van de dag. Kijk hier voor meer informatie over de Speeldernis.

Soundtrack; The Lion Sleeps Tonight – The Tokens

HANZ6193

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s