Pass that Dutch # 10 – Flat Tomato Timer

IMG_15878

Ik ben ALTIJD met 180 dingen tegelijk bezig. In mijn hoofd spring ik van de boodschappen, naar de zwemles, naar die app van een vriendin. Ook qua ‘taken’ switch ik tussen het lezen van een beleidstekst, naar het beantwoorden van een e-mail (dat doe ik dan half), een vraag aan een collega en weer terug naar de beleidstekst. Ik zou graag schrijven, dat deze vorm van multitasken mij moeiteloos afgaat. NIET!

Uit een onderzoek onder kantoorpersoneel is gebleken dat we gemiddeld niet langer dan 3 minuten onze aandacht bij één taak kunnen houden. 3 minuten! Dat moet toch beter kunnen! Ik ga het in ieder geval proberen, want ik heb het idee dat mijn opgejaagde gevoel daar vandaan komt.

Om de concentratie te kunnen verbeteren heb ik een superhandige app gevonden, Flat Tomato. De app werkt met een timer. Je zet deze aan en het is de bedoeling dat je je dan 25 minuten op één taak focust. Na 25 minuten gaat er een (zeer lieflijk) alarmpje af, waarna je 5 minuten pauze hebt. Daarna ga je weer voor 25 minuten aan het werk. In één sessie werk je 4 x 25 minuten, heb je 3 x een pauze van 5 minuten en de laatste pauze bestaat uit 15 minuten. Daarna zou je opnieuw kunnen beginnen. Je kunt in de app ook categorieën voor verschillende taken aanmaken, zoals werk, studeren, huishouden, lezen, etc.

Voor mij werkt deze app erg goed. Uiteraard heb je nog steeds wat discipline nodig om niet tussendoor je mail te checken of op je telefoon te kijken, maar 25 minuten is goed te overzien. Klik hier voor meer informatie en het downloaden van Flat Tomato.

Soundtrack; Pickin’ Tomatoes – Shocking Blue

IMG_15966

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s