On & On – F the C * 27

IMG_15807

September 2015 en er is een hele zomer voorbij gegaan. De zomervakantie was goed en lang en nodig. Na twee maanden hard werken voor het festival, moest ik echt bijkomen. In de eerste week van mijn vakantie word ik voor de tweede keer tante. Mijn zusje zet een prachtige zoon op de wereld, Maes.

Helaas, krijgt mijn zus te maken met veel tegenslagen. Ze kampt met hele nare bijwerkingen van een zwangerschapsvergiftiging en gaat ziekenhuis in en ziekenhuis uit. De eerste dagen kan ze haar zoontje niet eens zien, omdat de vergiftiging haar zicht ernstig heeft aangetast. Erg schrikken en de familie Noot gaat weer in de zorgstand. Gelukkig trekt haar zicht bij en kan ze aan haar herstel gaan werken (later blijkt dat ze er een schildklierafwijking aan over heeft gehouden).

We kamperen aan het einde van de vakantie twee weken in Nederland en dan begint het normale ritme weer. Inmiddels heb ik mijn laatste therapiesessie gehad. En ik kan na afloop zeggen dat ik er enorm veel van heb geleerd. Het is moeilijk uit te leggen wat ik er nu precies van heb opgestoken. Ik denk dat het praten en delen, van de problemen waar ik tegen aan liep na de behandelingen, voor mij het belangrijkste zijn geweest. Het is een fijne groep vrouwen, allemaal anders, maar voor een deel toch ook hetzelfde. We spreken af, dat we elkaar na de therapie zeker nog gaan zien. Niet in deze setting, maar gewoon voor een kop koffie of een lunch. En (welke groep kan nog zonder!) we maken een app-groep aan.

Daarnaast heb ik geleerd hoe ik met angsten om kan gaan. Dat is best moeilijk. Vooral omdat ik nogal van het praktische ben. Ik weet dat meditatie je rust geeft en dat bewegen er voor zorgt dat je stress kwijt raakt. Maar, wat ik echt een goede tip vind is om een ‘angst-pakket’ te maken. Stel dat je een paniekaanval krijgt en het even niet meer weet, dan pak ik dit pakket er bij. Wat zit daar dan in? Een boekje over Edith Piaf (heb ik inmiddels al 10 keer gelezen, maar blijft fijn), een Toblerone-reep (altijd welkom), een CD van Ane Brun, een mensen-die-ik-kan-bellen-lijst en een lijstje met dingen die ik NIET moet doen (NIET kijken op internet, NIET alle pijntjes serieus nemen en GEEN alcohol drinken). Sinds de therapie heb ik het pakket niet één keer nodig gehad.

Waar ik wel tegen aan loop is dat ik (nog steeds) te veel en te snel wil. Het harde werken in april en mei heeft er ingehakt. Het lijkt of ik geen reserves heb en daardoor alles harder aan komt. Tijd om rust en regelmaat in te bouwen. Daarnaast word ik na twee jaar weer ongesteld. Sinds de chemokuren zat ik in de overgang (later meer hier over) en dit moet zo blijven. Ik baal er enorm van, want nu mag ik het ziekenhuis weer gaan bellen en ik voorzie nu al dat het niet bij een belletje gaat blijven. #benernuechtwelklaarmee

Soundtrack; On & On – Erykah Badu

Een gedachte over “On & On – F the C * 27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s