Pass that Dutch # 7 – Post van nummer 48

IMG_11946

Tijdens een rondje op Instagram kwam ik een geweldige foto tegen. Op de foto stond een kaart met daar op de volgende tekst; Hey Cancer, You Picked The Wrong Lady! Hallelujah! Wie maakt deze kaarten? En waar zijn ze te koop? Al snel kwam ik op de website van Post van nummer 48 terecht en ontdekte ik nog meer moois.

Claudia Helmons is het gezicht achter Post van nummer 48. In september 2013 kreeg zij de diagnose borstkanker. Een zware klap voor haar en haar gezin. Een operatie en 6 chemokuren volgenden. Voor, tijdens en na haar behandelingen ontving Claudia veel kaarten van familie, vrienden en kennissen. Erg lief, maar met beterschapskaarten voelde zij zich niet begrepen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die gewoonweg niet weten wat ze moeten zeggen. Of, erger, niets van zich laten horen.

IMG_1195

Het is erg moeilijk om de juiste woorden te vinden voor iemand die kanker heeft, want je inleven in de angst en onzekerheid die deze ziekte met zich meebrengt is haast onmogelijk. Daarom besluit Claudia te starten met het ontwerpen van kaarten om het ‘ijs’ te breken bij kankerpatiënten.

De postkaarten van Post van nummer 48 laten lef, eerlijkheid en soms een vette knipoog zien. Ik vind het een geweldig mooi initiatief. Het ontwerp is strak en ingetogen en daardoor recht voor zijn raap. Geen roze bloemetjes of lieve beertjes, gewoon een tekst die zegt waar het op staat. Ik kan met zekerheid zeggen, dat veel mensen die behandelingen tegen (borst)kanker ondergaan, zich meer begrepen zullen voelen door een kaart van Post van nummer 48. Kanker haalt alle zekerheden in je leven onderuit en dat is al zwaar genoeg. Hoe fijn is het dan om een kaart te krijgen waar op staat; FUCK CANCER! Heel fijn!

Bestel de postkaarten van Post van nummer 48 HIER!

Soundtrack; Bloody Mother F*cking Asshole – Martha Wainwright

IMG_11965

 

Een gedachte over “Pass that Dutch # 7 – Post van nummer 48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s