Buy Less (or nothing)! Are you in???

socialmedia_quotes_VivienneWestwood

In het kader van Fashion Revolution Day ga ik de uitdaging aan om een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen! Ik ga ‘het’ doen met de kleding die in mijn kast hangt en als ik toch de verleiding niet kan weerstaan om iets nieuws te kopen, dan kies ik voor tweedehands.

ARE YOU IN???
Een jaar lang geen nieuwe kleding kopen? JA! Ik deed dit drie jaar geleden al eens. Dat was in de periode dat ik chemokuren kreeg en mijn gewicht nogal schommelde. Zelfs toen was het met wat kleine aanpassingen zeer goed vol te houden!

WHY???
Je gaat eindelijk alles wat in je kledingkast hangt dragen, je gaat anders naar je kleding kijken, je gooit minder snel kleding weg, je bespaart geld EN (voor mij het belangrijkste punt) het is duurzaam. Een aantal tips en spelregels;

  • Nieuwe kleding kopen mag niet, maar tweedehandskleding WEL
  • Laat kleding die kapot is repareren, in plaats van het weg te gooien
  • Deel je favoriete adressen; tweedehandswinkels, kledingreparatie, etc
  • Ruil kleding die je niet meer draagt met vriendinnen, collega’s, familie
  • Ondergoed en sokken mogen WEL nieuw gekocht worden
  • Schoenen? Ik koop ze niet, maar wees vrij om dit zelf in te vullen

Ik start 24 april op Fashion Revolution Day (in een volgend artikel meer hier over). Op mijn blog zal ik iedere maand tips delen en jullie uiteraard op de hoogte houden van mijn (en hopelijk jullie) ervaringen.

Are you in? Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@today-we-live-as-a-lion.com

Soundtrack; Are You In – Incubus

IMG_1050

4 gedachtes over “Buy Less (or nothing)! Are you in???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s