“Komen al deze clowns uit Rotterdam?” -Vocabulary of Solitude

IMG_0972Afgelopen week bracht ik met Doris een bezoekje aan museum Boijmans van Beuningen. Voornamelijk om de installatie Vocabulary of Solitude van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone te bekijken.

De enorme installatie bestaat uit 45 clowns. Met titels in de tegenwoordige tijd, zoals be, breathe, remember, feel en yawn, verbeelden de clowns in de tentoonstelling samen een dag van 24 uur in het leven van een individu. Deze clownssculpturen zijn nog nooit getoond en zijn vanuit Rondinone’s studio in New York rechtstreeks overgevlogen naar Rotterdam.

Ik vind het best spannend om deze tentoonstelling met Doris te bekijken. Ze is niet echt een held op dat gebied. Het Sprookjesbos in de Efteling kan al voor problemen zorgen. En deze clowns zien er levensecht uit, het lijkt of ze ieder moment hun ogen kunnen openen en door de enorme ruimte kunnen gaan waggelen. Gelukkig vind ze het prachtig en huppelt ze al snel door de enorme ruimte om alle clowns te bekijken en te imiteren.

Bij binnenkomst word ik gegrepen door de sfeer die de installatie neer zet, de houding en de uitdrukking op de gezichten van de clowns zijn zeer indrukwekkend.

IMG_0968

Ik kan er meer over schrijven, maar je moet het gewoon gaan zien. Dit kan nog tot 29 mei 2016. Uiteraard is de rest van het museum ook een bezoekje waard. Meer informatie vind je op de website van museum Boijmans van Beuningen.

Soundtrack; Hairless Toys – Roisin Murphy

IMG_0967

 

2 gedachtes over ““Komen al deze clowns uit Rotterdam?” -Vocabulary of Solitude

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s