Summertime – F the C * 22

IMG_09812

De zomer van 2014 begint goed. We vieren de 60e verjaardag van mijn vadertje in Willemstad (Willemstad in Noord-Brabant…helaas). Ik ga een paar dagen naar Groningen en een week later gaan we kamperen in het prachtige Denekamp met de Coertjes. Nederland is zo mooi! We hebben prachtig weer, en de week bestaat voornamelijk uit zonnen, zwemmen bij de plas, BBQ-en, biertjes drinken en loomen (jaja, die horror is iedereen nu vergeten, maar dat was de trend die zomer). Daarnaast krijg ik het meest geweldige nieuws van het afgelopen jaar. Mijn broer en schoonzusje verwachten hun eerste kindje!

Na twee weken Denekamp kom ik opgeladen en uitgerust terug in Rotterdam. Maar, het is alweer half augustus en tijd voor mijn eerste echte controle na alle behandelingen. Ik krijg een mammografie van mijn borst, een dexa-scan (dat is een botdichtheidsmeting) en een bloedonderzoek. Dan komt na een fijne zomerstart toch alle ellende weer eventjes boven. Ik voelde mij zo zeker, zo blij dat alles achter de rug was, zo gezond. En nu vliegt het me aan. Hoe vaak ik ook tegen mezelf zeg dat de uitkomsten van de onderzoeken goed zullen zijn, ik word heel erg zenuwachtig van het idee dat een arts daar straks iets over gaat zeggen. Een uitkomst waar ik totaal geen invloed op heb. Een jaar geleden toen ik voor het eerst in het ziekenhuis was dacht ik ook dat er niets aan de hand zou zijn en kijk eens wat dat voor een jaar opleverde.

Goed, met lood in de schoenen stap ik het ziekenhuis binnen op dinsdag 12 augustus 2014. Zweethandjes en knikkende knietjes. De afspraken lopen uit en ik ben pas een uur later aan de beurt. Man, wat er in die tijd allemaal niet voorbij komt! Groter en groter worden de doemscenario’s. Dan roept ‘Hammetje’ eindelijk mijn  naam. “Nou, mevrouw Nootenboom, natuurlijk is alles goed. Ik wil nog even uw lymfeklieren nalopen en dan praten we in mijn kantoor verder”. JIEHAAAA! Ik mag verder met deze fijne zomer! De rest van het gesprek blijft niet hangen. Ik wil heel snel weer naar buiten, weg van deze afdeling. Ok, eerst dokter Hamberg uit laten praten. Alle onderzoeken zijn goed, ik moet meer zuivel eten / drinken zodat mijn botjes kunnen aansterken en we plannen de laatste 4 behandelingen met Herceptin in. Summertime, and the living is easy!

Soundtrack; Summertime – Brainbox

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s