Pass that Dutch # 5 – Van Jos

Van Jos is het modelabel van mijn long time friend Rosa van Ederen, geïnspireerd op de ontwerpen van haar moeder Jos. Volg je hart, gaf Jos haar door. En wie slaat moeders wijze woorden nu in de wind? Dus zette Rosa, naast haar werk als fotograaf, het label Van Jos op. Ze houdt van Jos’ stortvloed aan ideeën. Van haar grappige details, van haar slimme en creatieve oplossingen.

broekpak

The story of Jos!
Vier zusjes op een rij, met allemaal hetzelfde jurkje aan. Het toppunt van saaiheid, dacht de tweede op rij, Jos. Later zou zij het volstrekt anders doen. Ze hield van mode, omdat het zo ontzettend veel mogelijkheden kent. Oude kleding haalde ze weg bij haar tante om er zelf iets nieuws van te maken. Later leerde Jos het vak bij de nonnen, maar voor werken in een atelier was haar stijl veel te uitgesproken. Ideeën ontstaan bij Jos als vanzelf, als ze in een weiland zit, als ze een mooie stof door haar handen laat gaan, zelfs een mooie deur vertaalt Jos naar een blouse.

Van Jos – GROEN!
Van Jos gebruikt pure materialen die de jaren doorstaan, soms restpartijen stof of garen. De productie van de kleding is eerlijk en maatschappelijk verantwoord. Zo werkt Van Jos samen met Wereldwijven uit Dordrecht. Deze handwerkgroep bestaat uit vrouwen met verschillende achtergronden die hun positie in de maatschappij verbeteren door samen te haken, borduren en breien en de Nederlandse taal te leren.

Van Jos – Wat mooi is, geef je door!
Van Jos ontwerpt vanuit het idee dat kleding een uiting is van wie je bent. Een vest, blouse of jurk? Je draagt de items niet één seizoen, het worden favorieten. En draag je het  niet meer? Dan geef je het door aan iemand die je iets bijzonders gunt. Dat is het idee van Van Jos, want wat mooi is wil je doorgeven.

Jouw favoriete item prachtig ingepakt op de deurmat? Kijk snel op de website van Van Jos voor de geweldige collectie. Mail voor meer informatie naar rosa@vanjos.nl.

Copyright foto’s Rosa van Ederen.

Soundtrack; Icon – Daan

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s