Boek voor Draken #1 – Dickie en Giga worden keihard aangevallen!

FullSizeRender01

Dickie en Giga worden keihard aangevallen! – Een verhaal van Oirik (Uitgeverij Gottmer)

Dit is het allereerste kinderboek van Oirik, een nieuw kinderboekentalent van Nederlandse bodem. Oirik is al wel vele jaren als vaste ontwerper / illustrator betrokken bij Z@ppelin en bij leescampagnes van Stichting CPNB.

Het verhaal begint bij Dickie. Hij is met zijn raket aan het spelen en laat deze per ongeluk kapot vallen. Hij schreeuwt het uit; “AaaaaaaH!!! Mijn raket is STUK!!!”.
Giga, het ruimtewezen, is op dat moment met zijn ruimte-vrienden aan het rondhangen en vangt de noodkreet op. Hij belandt met zijn ruimteschip bij Dickie in de achtertuin. In eerste instantie om de speelgoedraket te maken, maar al snel stuiten Dickie en Giga op een groter probleem; stinkende Grokodoko’s willen de Aarde veroveren en ontvoeren alle burgemeesters (en brengen ze naar een subtropisch eiland, met strandlakens en cocktails). Dit is het begin van een avontuur met laserpistolen, aliens, kippen, Flint Cowboykind, slijmerige Groggeldoggel-cocktails, roofvissen, een vechtrobot en nog veel meer.

Een knettergek verhaal vol spanning en grappen. De vertelstijl is erg humoristisch. Daarnaast moet je als ouder bij het voorlezen echt je best doen, veel opmerkingen zijn een tikje cynisch en sarcastisch. De geweldige stripachtige-tekeningen versterken het verhaal. Wij hebben erg gelachen om dit boek en kijken uit naar het vervolg.

Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.
Verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 12,95.

Soundtrack; Loving the Alien – David Bowie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s