Pure Pleasure Seeker – F the C * 19

IMG_6750

Tweede week van maart 2014. En de laatste week bestralen. Was ik in het begin ´enthousiast´ over mijn nieuwe ritme, nu is het prima om al die ziekenhuisbezoeken af te gaan bouwen. Ik ben er namelijk nogal druk mee. Vorige week was dit bijvoorbeeld mijn schema; 5 x bestralen, 1 x afspraak radioloog, 2 x fysiotherapie en 1 x oncologieafdeling voor Herceptin. Ik heb bij de bijwerkingen van het bestralen niet veel stil gestaan, moe was ik toch al. Verder moet ik de bestraalde huid in de gaten houden, deze kan vooral na het bestraal-traject voor problemen zorgen.

Op 10 maart 2014 vier ik mijn 35e verjaardag. Ik moet die dag vroeg in het ziekenhuis zijn voor de bestraal-ronde en duik daarna het terras op van het Westerpaviljoen. Dit terras is een begrip in Rotterdam en maakt al lange tijd deel uit van mijn Rotterdamse leven. Tijdens mijn studie zat ik daar voor een vroeg bakkie koffie, later bracht ik er avonden door op het terras, nog later werd het de pitstop met de kinderwagen (en een pasgeboren Doris) en nu zit ik er met een koffie verkeerd…in het zonnetje…op mijn verjaardag…met borstkanker. Langzaam dringt het door dat het er bijna op zit. Daar op dat moment zou ik bijna zeggen dat het niet zo zwaar was. Dat is onzin, want natuurlijk was het zwaar en waren er momenten waarop ik het echt niet meer zag zitten, maar nu overheerst het overwinnings-gevoel. Ik heb echter nog wel een paar maanden behandelingen te gaan, tot oktober moet ik om de 3 weken naar het ziekenhuis voor Herceptin. Daarnaast moet ik aan mijn herstel gaan werken, conditie weer gaan opkrikken, want als ik nu twee keer de trap op loop, heb ik een kwartier nodig om bij te komen.

Ik weet niet wat het precies is, mijn verjaardag, de zon, de mensen op het terras, maar ik krijg een enorme energy-boost! Zin om mooie plannen te maken; sporten, een vakantie plannen, mijn werk uitbreiden en vooral veel leuke dingen doen. Nu eerst de laatste 3 bestralingen wegkoppen. Misschien geen droomstart van een nieuw levensjaar, maar voor mij een mijlpaal.

Soundtrack; Pure Pleasure Seeker – Moloko

5 gedachtes over “Pure Pleasure Seeker – F the C * 19

 1. hallo Katja, heb net je blog gelezen, je hebt duidelijk en helder je ervaring opgeschreven, prettig leesbaar. Zelf maak ik op dit moment hetzelfde mee, onze kleindochter van 23 zit in dezelfde beroerde situatie. Ook 2 kleine kinderen……….Ga door met schrijven svp. Ik ben benieuwd hoe jij deze narigheid het hoofd heb geboden….groet, J, Huizing.

  Like

 2. Tom vertelde over je blog.
  In een ruk heb ik alles achter elkaar gelezen (tot midden in de nacht). Af en toe heb ik een traantje weg gepinkt. Mooi geschreven, gewoon lekker zoals je bent!

  Like

 3. Lieve Katja, wat is het al lang geleden dat we elkaar hebben gezien! Maar ik denk met heel veel plezier terug aan de lol die wij samen gehad hebben bij Poetry en schrok me dan ook rot toen ik dit (voor mij dus) ‘nieuws’ voorbij zag komen. Jeetje, geen woorden voor. Behalve dat je het erg knap en indringend hebt opgeschreven. Sterkte! En ik blijf je volgen… liefs, Maartje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s