Pass that Dutch #2 – SUE zoetzondersuiker

FullSizeRender

Gebakjes, chocolade, koek, appelflappen, bonbons, alles wat zoet is, is lekker. Ik wil graag gezonder eten en minder snoepen. Dat lukt aardig, al blijft het een enorme uitdaging om deze ‘traktaties’ te laten staan. Nu pleit ik er absoluut niet voor om een suikervrij leven te leiden, maar wel om er op te letten. En dat kan best saai zijn. Bij mij op kantoor komt er vaak taart op tafel, bijvoorbeeld bij een verjaardag of een behaald succes. Ik moet dan echt op mijn tanden bijten om het op dat moment te weigeren, en als dat gelukt is om later toch niet nog een stukje taart uit de koelkast te pakken. Thuis gaan de keukenkastjes ook regelmatig open, op zoek naar een suikershot. Uit ervaring is gebleken dat ik het vaak niet kan laten staan, dus werd het tijd voor een alternatief. Tijdens een wandeling kwam ik het winkeltje SUE – zoet zonder suiker tegen…nog geen 150 meter van mijn werk (!).

by Anna Belle

Met een bite van SUE geniet je van een heerlijk zoet taartje, maar dan zonder allerlei ongezonde toevoegingen. Het concept van SUE is ontstaan omdat oprichtster Kim Sue Palm een gezonder alternatief zocht voor alle heerlijke zoetigheden waar ze maar moeilijk vanaf kon blijven:
“Ik ben gek op zoete dingen, maar heb altijd veel waarde gehecht aan het belang van gezonde voeding. Ik was benieuwd of ik een gezonde variant kon maken van al die zoete lekkernijen, en begon in mijn vrije tijd te experimenteren in mijn eigen keuken. Ik kreeg veel enthousiaste reacties van de mensen om mij heen en waagde de gok om mijn creaties ook eens aan te bieden bij diverse horecazaakjes, die eveneens enthousiast reageerden. Zo is het balletje gaan rollen.”.

Ik ben erg enthousiast over SUE! Naast de gezonde variant van zoete lekkernijen, kan je er lunchen, lekkere sapjes halen of food gerelateerde producten kopen zoals kookboeken, servies, thee en Rotterdamse bio-pindakaas.

suestore-022

SUE is te vinden op de Karel Doormanstraat 372 en is open van woensdag t/m zaterdag van 10.oo uur tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Kijk vooral ook even op de website voor meer informatie.

Soundtrack; I Want a Little Sugar in My Bowl – Nina Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s