Stoofpotje van kip en venkel

FullSizeRenderKIP

Dit stoofpotje bevat allemaal gezonde ingrediënten en is makkelijk te maken. Doordat het een uurtje moet stoven heb je tussendoor de tijd om nog even te stofzuigen of beter de krant of een boek te lezen.

Ingrediënten;

  • 4 kippenpootjes
  • 2 venkelknollen
  • 3 teentjes knoflook
  • blikje tomatenblokjes (400 g)
  • bakje olijven
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 ml witte wijn
  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 20 blaadjes basilicum

Bak de kippenpootjes een paar minuten aan in een koekenpan. Snij de venkelknollen in plakjes, fruit deze aan in een stoofpan. Pers de knoflook en voeg deze toe. Laat dit 5 minuutjes bakken en voeg daarna de witte wijn, de tomatenblokjes, 250 ml water en het bouillonblokje toe. Zet het vuur hoog en laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg daarna de kippenpootjes toe, deksel op de pan en laat minimaal 1 uur op een laag vuurtje stoven.

Kook na een uur in een apart pannetje de rijst. Haal de kippenpootjes uit het stoofpotje en ‘pluk’ het vlees er af. Voeg het kippenvlees samen met de olijven en de basilicum weer aan het stoofpotje toe. Warm het nog even door, pak een diep bord, schep er de rijst en het stoofpotje in en KLAAR!

Om het gerecht vegetarisch te maken gebruik je  in plaats van kip een bakje champignons en in plaats van een kippenbouillonblokje, een groentebouillonblokje.

Soundtrack; Soul Food – Leela James

Kip 27

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s