Paradise By the Dashboard Light – F the C * deel 8

IMG_5739-3

Zaterdag 10 augustus 2013, the day after chemo 1. Ik heb redelijk goed geslapen, maar ik hang wel nadat ik 5 minuten wakker ben kotsmisselijk boven de pot. Snel een pil tegen de misselijkheid erin. Gelukkig trekt het weg en kan ik even wat eten. Ik kies voor Brinta. Dat gaat goed. Ik zet 24 Kitchen aan (het is idioot, de hele chemoperiode kan ik eigenlijk alleen 24 Kitchen verdragen. Kijken naar eten, terwijl je zo misselijk bent). Ik hang en lig op de bank. Extreem moe ben ik en alles ruikt naar chloor!

De dag gaat langzaam voorbij. Begin van de middag gaan we een rondje lopen. Ik moet de lange trap van ons huis aflopen om naar buiten te gaan. Als ik nog boven aan de trap sta, heb ik het idee dat ik dat qua energie helemaal niet kan. M’n benen voelen als lood. Ik red het om naar beneden te gaan, een rondje te lopen door het Vroesenpark waar het festival Duizel in het Park in volle gang is. Duizel in het Park, zo voel ik me ook. Ben erg blij dat ik na dat korte rondje weer op de bank mag liggen.

The second day after is nog erger. Het is niet dat ik vreselijk beroerd ben, maar echt alle energie is weg. Mijn lichaam eist alles op. Ik zit en ik lig en ik zit weer eens. Het lijkt of mijn hersenen stilstaan. Ik kom moeilijk uit m’n woorden en heb eigenlijk ook helemaal geen zin om te praten. Ik zie het als een soort overlevings-stand, die er ook voor zorgt dat ik erg in mezelf gekeerd raak. Dat is het nare van deze kuur, dat je dat niet tegen kan gaan, maar je daar aan over moet geven. Standje zombie.

Vandaag zie ik het voor het eerst niet meer zitten. We zijn nog maar bij dans 1 van dit feest en ik heb er nog 3 te gaan. M’n ouders bellen, maar ik kan het niet opbrengen om iets te zeggen. Hoofd onder de wol en er eigenlijk niet meer onderuit komen. Wat een ellende! Deze rotzooi breekt je helemaal af. Ik begrijp nu meteen waarom sommige mensen die voor de 2e keer met kanker geconfronteerd worden geen chemotherapie meer ondergaan.

De rest van de dagen gaat het steeds een beetje beter. Ik voel mijn energie langzaam terugkomen. We halen Doris op bij de schatten in Numansdorp en m’n lach is weer terug. Blij en vol goede moed door naar de volgende ronde. Daarnaast is het nog zomervakantie, we gaan naar het zwembad, Drievliet, concert van Martha Wainwright en mijn zusje gaat trouwen. Daar moet ik bij zijn! Ik ben getuige. Het is een geweldige dag met prachtig weer, een stralende bruid en bruidegom, Doris als bruidsmeisje en hilarische taferelen bij de karaoke-set. Trots op mijn familie. Zelfs in moeilijke tijden maken we er een feestje van!

Soundtrack; Paradise By the Dashboard Light – Meatloaf

2 gedachtes over “Paradise By the Dashboard Light – F the C * deel 8

  1. Lieve, lieve Katja en familie

    Wat heb ik respect voor jullie….

    Dit gun je niemand. Toch mooi om achteraf mee te kunnen lezen wat je meegemaakt hebt..

    Liefs xx cin

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s