The Hollow – F the C * deel 3

FullSizeRender10

Vrijdag 21 juni 2013, we zijn weer vroeg in het SFG. Mijn nacht was niet goed, redelijke paniek. Laat slapen, toch een soort van adrenaline en dan raak ik ook nog eens verstrikt in de klamboe die om ons bed hangt. Die overleeft deze periode in ieder geval niet!

We beginnen in het ziekenhuis met het aanbrengen van het infuus. Dat is nodig om de verschillende goedjes in te spuiten, zodat de ‘bad-ass’ cellen oplichten. Omdat je met radioactief spul te maken hebt, zit deze afdeling in de kelder van het ziekenhuis. Hoog bunkergehalte. Het eerste goedje gaat naar binnen en daarna hebben we pauze. We wachten in de kantine met koffie, gebak en een saucijzenbroodje. Laten we er maar iets feestelijks van maken. Ik zie er overigens ook vreselijk feestelijk uit: haar is een warboel, ik draag een t-shirt van Mart (Omar Rodriguez Lopez Group, dat dan weer wel) en geen likje make-up. Fijne is dat dit plaatje mij mijn hele ‘zieke’ periode achtervolgt als patiënt-foto. Tijdens iedere chemokuur of onderzoek ‘popt’ de foto weer op.

Tweede ronde, de MRI-scan. Voorover liggen op een tafel, je borsten in een opening laten ‘hangen’, koptelefoon op en gaan. Je mag absoluut niet bewegen, 30 minuten lang. Dat is natuurlijk onmogelijk als de Lambada door de koptelefoon galmt!

Kantine, koffie, broodje, en door naar ronde 3. De CT-scan, dit is de welles / nietes-vraag. Zijn er nog meer cellen op hol geslagen? Het is nu vrijdag, volgende week woensdag krijg ik de uitslag. Dat is vijf dagen wachten en onmenselijk lang.

Bij thuiskomst staat de telefoon roodgloeiend. Ik heb afgesproken dat mijn collega’s langs kunnen komen. Het is een vreemde tijd, we hebben net zeer intensief samengewerkt aan ons festival en nu krijg je dit bericht. Het is een emotionele ontmoeting, maar we maken ook snel grappen en dat geeft mij meteen kracht om dit weekend door te komen. De collega’s worden afgelost door mijn lieve vriendinnen. Ze zijn in shock, maar ook vol goede moed. Ik ga er in mee, al lijkt het of ik boven iedereen zweef en het niet over mij gaat.

M’n moeder belt om te vragen hoe het is gegaan vandaag. Ik vertel dat het goed ging en dat we nu een huis vol bezoek hebben. Ze is even stil, ze heeft Tom (m’n broer) gesproken. Het nieuws valt slecht bij hem, door zijn werk als laborant weet hij te veel over kanker. Ik zie voor me hoe hij meteen de kroeg in duikt. En dat doet pijn. Ik ben een echt familie-mens, wij (ouders, broer, zus en aanhang) met z’n allen bij elkaar, dat zijn eigenlijk de fijnste momenten in mijn leven.

Dan gaat mijn telefoon en nog een keer en nog een keer en ik mis het. Ik bel het nummer terug en het blijkt het ziekenhuis te zijn. Hart in de keel! Waarom bellen ze? De scan is vast niet goed! Oh nee, de scan is niet goed! Ik spreek het antwoordapparaat in en hoop dat ze snel terugbellen. Dat doen ze! Alle onderzoeken zijn ‘goed’! Oftewel mijn lichaam is verder schoon! Ik kan het bijna niet geloven. Ik dank de assistente voor het bellen en geef de telefoon aan Mart. Praat jij maar verder, zeg ik. Het is een raar moment, moet ik nu euforisch door de kamer springen… nee… moet ik nu gaan huilen… nee… ik weet het gewoon niet. Mijn vriendinnen geven ons even wat ruimte en gaan met Doris patatjes halen. Ja, dat is een goed plan. Ik loop heen en weer door het huis en bel m’n ouders. Pa neemt op en ik vertel hem het ‘goede’ nieuws. Ook hij reageert koel, oftewel, de stroomversnelling van emoties gaat te snel.

We eten, drinken, lachen en dan ben ik er klaar mee. Ik wil slapen EN wijn EN alles vergeten. Ik kies voor de wijn en daarna komt het slapen vanzelf.

Soundtrack; The Hollow – A Perfect Circle

3

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s