The COOKbook

FullSizeRender5

Na de periode van ziek zijn, ben ik me meer gaan focussen op de zorg voor mijn lichaam. Zo probeer ik stress te reduceren, meer te bewegen en ben ik me gaan verdiepen in een gezonder eetpatroon.

Tijdens het ondergaan van de chemokuren heb ik qua voeding nergens op gelet en alleen geluisterd naar wat mijn lichaam op dat moment binnen wilde krijgen. Ik at weinig groenten en fruit, voornamelijk omdat ik van de geur alleen al vreselijk misselijk werd. Mijn lichaam vroeg om; biefstuk, drop, pizza, chokotoff en liters melk en cola. Niet gezond, maar op dat moment zeer bevredigend.

Nadat ik alle behandelingen achter de rug had en ik mij ging richten op het herstel, kwam ook de ‘zin’ terug om met gezonde voeding bezig te zijn. Ik wil een patroon creëren waarin ik meer groenten en fruit eet, zelf kook en verantwoorde (JAKKES!) tussendoortjes maak.

Ik volgde workshops, las boeken over gezonde voeding – een aantal van deze boeken zal ik binnenkort bespreken -, kookboeken en las veel foodblogs (DE hype van dit moment). Ik heb er een aantal elementen uitgehaald die mij aanspreken en daar mijn eetgewoonten op aangepast.

Een shortlist;

  • Ontbijt; havermout, ontbijtcakejes of een smoothie.
  • Tussendoortjes; fruit en noten.
  • Drinken; thee en hooguit 2 kopjes koffie per dag.
  • Lunch; groenten, fruit, kaas en als ik thuis werk een eitje.
  • Diner; verse groenten, weinig gluten en geen pakjes.
  • Uit alle onderzoeken die ik voorbij heb zien komen – met betrekking tot voeding – zijn er twee producten uitgekomen die MOGELIJK een remmende werking hebben op kanker, namelijk groene thee en kurkuma. Dus, ik drink groene thee en gooi daar af en toe een theelepeltje kurkumapoeder doorheen.
  • Supplementen slik ik om iets meer energie te hebben. Ik gebruik Female Multiple en Chlorella, beiden van het merk Solgar (mocht je zwanger of ziek zijn overleg dit dan altijd eerst met je arts).

Verder gebruik ik mijn gezonde verstand en ben ik vooral niet de hele dag bezig met wat ik niet mag. Ik eet weinig vlees of vis, maar heb wel gemerkt dat als ik het wel eet, ik meer energie heb. Iedere dag eet ik een stukje pure chocolade, in het weekend aangevuld met chips en ik drink af en toe een glaasje alcohol of een heerlijk glas ijskoude cola. Dit patroon is voor mij makkelijk te volgen, omdat er nergens een MAG IK NIET in voor komt.

Waar het op neer komt is dat ik zoveel mogelijk naar mijn lichaam luister en niet gedachteloos eten naar binnen prop. Al is een reep Toblerone die bij mij in de kast ligt nog steeds kansloos.

#eindeintro, vanaf nu zal ik iedere week 1 of 2 recepten uit mijn ‘collectie’ met jullie delen.

Soundtrack; The COOK book – Missy Elliot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s